Laust Sonne udgiver international debut.

Den danske multi-kunstner Laust Sonne har med sin netop udsendte single On The Radio indledt endnu et kapitel i hans efterhånden lange og begivenhedsrige karriere. Han er naturligvis kendt for sit snart 16 årige medlemskab af D-A-D, hvor han som trommeslager har været med til gøre dem til landet bedste live band og en institution i det danske musik miljø. Med hans kommende solo album ‘Relations’ bevæger han sig langt ind i den internationale pop verden med en samling af dybt personlige og yderst velskrevne sange med en helt ny tilgang end tidligere.

laust-sonne-on-the-radio-shoot-4
Laust Sonne har nemlig med sin første single i snart fire år rejst den relativt korte men betydningsfulde tur til Berlin for at søge ny inspiration og træde nye græsgange. Da han så småt begyndte at skrive sange til det der skulle blive til sommerens album ‘Relations’, var det endnu ikke meningen at omdrejningspunktet i den grad skulle blive den tyske hovedstad. Ikke desto mindre, undervejs under arbejdet med de 10 sange, fik han mere og mere lyst til at begive sig ud på et eventyr lidt ud over det sædvanlige. Så sidste år begyndte han at samle et hold af tyske musikindustri-folk omkring sig, med henblik på at bruge den tyske hovedstad som en slags musikalsk base for sin soloplade, naturligvis samtidig med at han stadig forblev bosat i København.

Det er nu blevet til en global distributions-aftale med en af Tysklands største og vigtigste uafhængige aktører, samt et helt team af både radio-pluggere, TV agenter, video hold, instruktører, der er endda tilknyttet en tysk oversætter, alt sammen med det formål at give sig selv den fornemmelse af ubetinget frihed det giver når man er i fuld kontrol over sin egen karriere.

Det er på sin vis ikke så mærkeligt, at Laust Sonne med netop dette album søger nye veje. Lyden er international, han synger på engelsk og han lægger sig godt i strømmen af nogle af de fineste internationale udgivelser den seneste tid. Albummet er mixet i København af Anders Schumann som er blandt den absolute top herhjemme. Der er en høj grad af overskud i hele Laust Sonne’s tilgang til dette projekt, lige fra hans præcise sangskrivning, hans gennem-arbejdede produktioner og hans visuelle univers.

Han er da også blevet modtaget i Tyskland med åbne arme, og hans første single ligger lige nu i svinget til at etablere sig på de største tyske radio stationer. I det sidste års tid har Laust og hans lille team herhjemme arbejdet på at introducere ham til den etablerede tyske musik industri, som naturligvis er af en betydelig størrelse, når man sammenligner med den hjemlige. Alene antallet af radiostationer er over de 100. Det har vakt en smule undren at dette ikke er en artist fra et af de helt store selskaber, såsom Universal eller Sony, men at han er fra Billy B Records, som er 100% ejet af Laust selv. Tyskland er absolut ikke nem at komme ind på og de er mere omstændige i deres tilgang end man eksempelvis ser herhjemme.

laust-sonne-on-the-radio-shoot-1

Da snakken sidste efterår hjemme hos Laust faldt på hvilken type video der skulle akkompagnere første singlen On The Radio faldt valget meget naturligt på at lade den foregå i Berlin. Han ønskede en video som var noget ud over det sædvanlige og som afspejlede det eventyr han nu havde startet. Gennem et møde med den talentfulde Dino Fetzer som har et hav af reklame- og kortfilm på sit cv samt en lang liste af internationale priser, blev grundlaget lagt til den video som netop nu er blevet frigivet.

Medvirkende i videoen er, udover Laust, også skuespiller Maria Erwolter og de to spiller rollerne som et par som engang var, filmet mod et gammelt, nu forladt, Øst-Tysk hospital som for et par år siden dannede rammen for en film med George Clooney og Matt Damon, samt på diverse locations i den tyske hovedstad, ikke mindst Potzdamer Platz.

laust-sonne-on-the-radio-shoot-2

Som videoens instruktør, Dino Fetzer, fortæller:

“Ideen med videoen var at genspille og genfortælle deres nu svundne tid sammen, klippet mod Laust som bevæger sig rundt i nutidens Berlin. For at illustrere den svundne tid, valgte vi et gammelt forladt hospital i Oranienburg, nord for Berlin, som blev grundlagt omkring år 1900, for derefter at blive overtaget af Russerne da muren blev bygget. De forlod så stedet igen da muren faldt. Stedet er i totalt forfald, men utroligt smukt. De 2 hovedpersoner spiller scenerne fra deres tid sammen. De mødes, de danser, de skilles.
Laust og Maria blev i øvrigt gift ved et surprise bryllup, 3 dage efter video-optagelsen, hjemme i Danmark, et bryllup som ingen på sættet havde den mindste anelse om!”

Laust Sonne – On The Radio (official video) from Laust Sonne on Vimeo.

label kontakt: 91194149

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s