Laust Sonne – On The Radio – Pressemeddelelse

ARTIST: Laust Sonne
TRACK: On The Radio
LABEL: Billy B Records
RELEASE DATO: Fredag d. 24. april 2015
ISRC: DK-BD2-14-00101
LABELCODE: 23458
WEBSITE: http://www.laustsonne.net

On The Radio er første single fra Laust Sonnes kommende soloalbum, der udkommer på Lausts eget selskab, Billy B Records. Albummet, som hedder ”Relations”, udkommer i Tyskland til sommer og i Danmark senere i 2015. Det distribueres globalt af tyske Kontor.


On The Radio er en ekstremt umiddelbar og iørefaldende hyldest til de tidlige 80’eres elektropop-scene i kombination med lyden af her og nu: Referencerne spænder fra svenske Robyn over britiske Example til amerikanske Owl City’s melankolske pop.

Med et karakteristisk og hurtigt genkendeligt guitar hook skydes tæt på fire minutters dansabel popmusik i gang. Ikke blot spiller multiinstrumentalisten Laust Sonne alle instrumenter selv – hans vokal fremstår endnu mere stram, markant og androgyn, end vi har hørt den før. On The Radio leger med lytteren: Er det en dreng eller pige, der synger? Er det en helt ny og ung sanger, eller er det en sanger med bagagen fuld af erfaring?

Sangen On The Radio handler om den jalousi og nostalgi, du oplever, når du har fået dit hjerte knust. Om at længes efter og drømme om at kunne genopleve de vildeste og bedste øjeblikke fra den kærlighed, der nu ikke længere er, f.eks. at danse sammen til den fælles yndlingssang, der pludselig bliver spillet i radioen”, fortæller Laust Sonne om singlen.

Som trommeslager i Danmarks største rockband, D-A-D, som sanger, sangskriver og guitarist i sit eget band DEAR og med en tidligere soloudgivelse bag sig (EMI Records, 2011) er Laust Sonne et velkendt ansigt på den musikalske skandinaviske radar, både som soloartist og som højt respekteret instrumentalist og bandmedlem. Sonne har således turneret i store dele af verden og har spillet omkring 1000 koncerter, bl.a. i metropoler som Beijing, New York, Paris, London og Berlin. Han har været med til at udgive tre albums, der har toppet den danske albumhitliste og tre albums, der har nået listens andenplads. Har har haft 5 nr. 1 singler på den danske air play chart (bl.a. Everything Glows med D-A-D og Spell On You fra sit eget solodebutalbum), alle med en Ugens Uundgåelige
på P3.

Midt i en karriere udelukkende med etablerede pladeselskaber som samarbejdspartnere følte Laust Sonne et stærkt behov for selv at være i fuld kontrol med sit nye projekt. Samtidig har han gerne villet udfordre sig selv og føle, at han ikke fik noget forærende. Han har derfor valgt at udgive på sit eget selskab, Billy B Records, og har valgt Berlin som centrum for sit album:

”Det er klart, at jeg som musiker har en bagage i Danmark, og det kan der være en masse fordele ved. Men nogle gange er det sundt at give sig selv et benspænd og en udfordring og udsætte sig selv for helt ny, frisk energi. Min romance med Berlin begyndte, da jeg læste om David Bowie og Iggy Pops år i byen i slut halvfjerdserne.

De havde begge været ude på meget dybt vand i deres liv, og det var i Berlin de fandt sig selv igen, og det var via den inspiration Berlin og dens mennesker gav dem, at de kreerede noget af det bedste musik, de nogensinde har lavet. Berlin har altid været en magnet for kreative og grænsesøgende mennesker. Byens egen historik og indre konflikter og modsætninger er evigt fascinerende – der er noget i luften dernede, og det har jeg også kunnet mærke, når jeg har været dernede, hvilket jeg har været en hel del de seneste år,” siger Laust Sonne.

Ved at præsentere sine nye numre i Berlin som det første sted, kunne Laust Sonne få en helt uforudindtaget respons fra folk, der ikke kendte ham i forvejen. Processen endte med at give flere tilbud, både fra et af verdens tre største pladeselskaber og fra flere distributører. Laust Sonne valgte at indgå en global aftale med Kontor – et af Tysklands største distributionsselskaber.

On The Radio er allerede ude i Tyskland og er blevet godt modtaget af tysk radio.

Jeg er klar over, at det er det lange seje træk at starte op i Tyskland, men jeg glæder mig til at promovere albummet, lave radio og TV dernede og komme tilbage på scenerne dernede enten solo, med DJ’s eller med mit fulde band” siger Laust Sonne.

Vi skriver nu 2015, og det er det perfekte tidspunkt for Laust Sonne at udvide sit musikalske univers med et dybt personligt album, som er færdigindspillet og gennemført catchy og radiovenligt. Første single er – i lighed med resten af albummet – skrevet, indspillet, sunget og produceret af Laust Sonne, arrangeret i samarbejde med Ian Nilsen og mixet af Anders Schumann, som har drejet på knapper på en alenlang liste af hits.

Yderligere information:

Gaden PR & Kommunikation v. Søren Gaden // tlf. 20 63 64 12 // mail: soren@gadenpr.dk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s